Mygg og naturmidler – hva kan hjelpe på myggstikk?

6 april 2023

Du har kanskje blitt fortalt at når myggstikket klør som verst, bør du påføre eget spytt eller smøre på litt eddik? Stemmer dette egentlig?

Noen naturlige remedier

Eddik. Eddik er et av de midlene som mange mener kan virke lindrende mot kløende myggestikk. Den sure væsken kan redusere kløen og er verdt et forsøk. Ta litt eddik på en bomullsdott, eventuelt en Q-tips, og smør på stikket.

Brukt tepose. Ja, du leste riktig. En brukt tepose inneholder noe som heter tannin. Tannin er en syre som naturlig forekommer blant annet i te, og garvestoffet skal visstnok trekke fuktigheten ut av stikket. Verdt et forsøk, og fin gjenbruk av teposen.

Aloe vera. Dette er ingen hemmelighet; aloe vera kan brukes mot brennesle, brennmaneter og myggstikk. Du kan velge å kjøpe en ferdig gel på butikken, eller rett og slett gå til innkjøp av en plante som du kan benytte til dette formålet.

Bakepulver. Bakepulveret er alkalisk, og i teorien skal pulveret nøytralisere hudens pH-verdi. Du kan blande bakepulveret med vann, og påføre dette stikket.

Forebygg med middel mot mygg

Et alternativ til å behandle stikket er å forhindre å bli stukket i det hele tatt. Et godt alternativ til naturmidler er en like naturlig Thermacell myggjager. Du påfører ingen kjemikalier verken på hud, hår eller klær. Apparatet virker mot mygg ved å skille ut et myggavstøtende middel, som skaper en opptil 29 kvadratmeter myggfri sone.