Mygg

Hvordan lindre - eller hindre - kløende myggstikk?

Du vet kanskje at det kun er hunnmyggen som biter og etterlater et stikk, men vet du hvorfor det irriterer huden?

Det er spyttet til myggen som skaper den intense kløen. Spyttet gjør at blodet størkner, noe som tillater myggen å forsyne seg uten opphold eller forstyrrelser. Spyttet til myggen inneholder enzymer, og det varierer veldig hvordan mennesker reagerer på dette enzymet. Det kan forklare hvorfor dine stikk alltid synes å klø litt mer og litt lenger enn andre.

 

Lindre med avkjøling

En enkelt måte å lindre kløende myggstikk på, kan være en kald klut. Når et myggestikk er ferskt, kan huden bli litt rødt og oppleves hovent. Da kan en kald klut eller lignende virke lindrende og ta tankene bort fra irritasjonen. Dersom du er allergisk, vil også en allergitablett kunne hjelpe mot plagene. En gel laget av aloe vera får du kjøpt på de fleste apotek, og om du oppbevarer denne i kjøleskapet vil du få rask avkjøling. Det finnes også produkter du kan kjøpe som virker lindrende spesifikt mot kløe.

 

… og hvordan unngå myggen?

Ja, du kan dekke deg til med langbukser, ta på deg en langermet genser, putte buksekanten ned i sokkene og sitte med hettegenser trukket ned over pannen. Det finnes heldigvis måter du kan nyte sommerkvelden på, uten konstant summing rundt ørene, og uten å være pakket inn fra topp til tå. Med en Thermacell myggjager skaper du enkelt en myggfri sone på inntil 29 kvadratmeter. Du kan velge mellom en variant som er oppladbar, batteridrevet,  håndholdt som kan festes på sekken eller som festes på en gassbrenner. Produktet har ingen skadelige spray- eller smøreingredienser, men avgir et myggavstøtende middel. Enkelt, helt ufarlig, praktisk og brukervennlig.